7 trucuri pentru miri relaxați. Nunta reprezintă poate cel mai important eveniment din viața unui adult, însă de cele mai multe ori, aceasta vine la pachet cu o serie de sentimente copleșitoare. Dacă acestea nu sunt bine gestionate, mirii riscă ca nunta lor să nu iasă tocmai așa cum sperau.

7 trucuri pentru miri relaxați. Pregătirile pentru nuntă pot deveni de-a dreptul stresante și nu e tocmai o responsabilitate ușoară să faci față organizării, mai ales atunci când te lovești de diferite dificultăți.

Iată câteva trucuri care, dacă sunt aplicate conștiincios și din timp, te pot salva de la a te trezi în ziua nunții tale plin de frustrări și epuizat atât fizic, cât și psihic.

7 trucuri pentru miri relaxați. Cum să ai parte de o nuntă fără stres

În zilele noastre, a devenit aproape imposibil să îți organizezi nunta fără a planifica toate detaliile din timp. Faptul că sălile pentru nunți, dar și restul serviciilor necesare pentru eveniment se rezervă chiar și cu câțiva ani înainte nu mai e un secret pentru nimeni.

Chiar și așa, faptul că te asiguri că ai rezervat sala, fotografii, videografii, muzicanții și așa mai departe din timp, tot nu îți garantează că organizarea per total va fi una lipsită de griji și impedimente.

Astfel, este important să ții cont de câteva trucuri ale specialiștilor din domeniul organizării nunților și să bifezi fiecare etapă într-o oarecare ordine cronologică, pentru ca totul să se desfășoare lin și fără surprize neplăcute.

7 trucuri pentru miri relaxați. Organizarea este cheia

Recomandăm întocmirea unui plan pe pași înaintea începerii întregului proces de organizare a nunții tale, iar pe măsură ce fiecare pas este realizat, să îl ștergi pe acesta de pe listă. Acest obicei, deși aparent unul fără prea multă importanță, îți va transmite o stare de liniște interioară care te va ajuta să nu te simți presat în îndeplinirea celorlalte sarcini rămase.

 

CITEȘTE ȘI:

Stilul de nuntă care ți se potrivește în funcție de zodie. Unii nativi își doresc opulență, iar alții fug de tradiții

 

Pe lângă acesta, îți prezentăm alți 7 pași importanți de care să ții cont încă din momentul în care te hotărăști că urmează să te căsătorești:

  1. Stabiliți bugetul nunții

Până ce acest lucru nu este îndeplinit, asigurați-vă că nu încheiați niciun contract cu furnizorii serviciilor necesare pentru nuntă, deoarece dacă suma totală dispoibilă pentru eveniment nu este măcar aproximată, s-ar putea să nu mai rămână buget suficient pentru celelalte servicii.

7 trucuri pentru miri relaxați. Pauze și inspirație

  1. Faceți research pe internet

Înainte de a merge la fața locului pentru a vă întâlni cu furnizorii, profitați de faptul că în zilele noastre avem acces la aproape orice informație. Verificați portofoliile, site-urile și fotografiile din online ale furnizorilor, pentru a vă face o idee în legătură cu ce oferă aceștia. Astfel, nu veți pierde timp prețios la întâlniri cu prestatori cu care nu rezonați.

  1. Organizați nunta pe etape

Acest truc este deosebit de important dacă vreți să evitați ca lucrurile să devină aglomerate și să rămâneți în urmă. Presați fiind de timp, planificarea va deveni greoaie și nu vă veți mai putea bucura de această etapă frumoasă dinaintea nunții. Așadar, realizați planificarea pe etape, luând pauze între acestea. Spre exemplu, timp de două săptămâni ocupați-vă intens de organizare, după care, luați-vă aceeași perioadă pentru a vă ocupa mintea și timpul cu alte lucruri care nu au legătură cu nunta.

  1. Împărțiți sarcinile

Nu este obligatoriu să vă ocupați personal de fiecare detaliu în parte. Dacă nu doriți să apelați la serviciile unui organizator de evenimente (wedding planner), desemnați o persoană sau mai multe în care aveți încredere, din familie ori prieteni, care să se ocupe de unele dintre sarcini. Acest lucru vă va permite să vă concentrați cu mai multă atenție pe etapele care sunt mai importante pentru voi, timp în care, altcineva va prelua o altă sarcină necesară nunții.

7 trucuri pentru miri relaxați. Fără influențe și bucuria reală a căsătoriei

  1. Organizați nunta așa cum vă doriți VOI

Oricât de tentant ar fi pentru persoanele apropiate să dorească să se implice în organizare și în alegerea unor lucruri care au legătură cu nunta voastră, nu vă lăsați influențați de părerea acestora, atâta timp cât voi vă doriți altceva. Nu uitați, este nunta voastră, iar unele compromisuri făcute pentru ceilalți s-ar putea să vă lase un gust amar atât în ziua nunții, cât și ulterior. De exemplu, poate mireasa decide că nu dorește să arunce buchetul ori să nu fie „furată”, lucru care este perfect în regulă și nu trebuie bifate, doar pentru că „așa se face”.

  1. Fiți hotărâți și asumați!

Pentru a nu lăsa loc întrebărilor de tipul „cum ar fi fost dacă?”, asigurați-vă că odată alese tema, decorul nunții, rochia de mireasă, costumul mirelui etc., sursele de inspirație de pe internet vă sunt oprite. Odată ce sunteți conștienți că ați ales cu sufletul fiecare detaliu în funcție de ce vă doriți doar voi ca și cuplu, regretele și semnele de întrebare ulterioare vor însemna doar timp pierdut și frustrări. Nu aveți nevoie de asta!

  1. Bucurați-vă de proces

Organizarea propriei nunți poate fi de-a dreptul copleșitoare. Stresul, oboseala și impedimentele apărute de-a lungul procesului de planificare sunt aproape inevitabile, însă cel mai important lucru este să nu uitați să vă bucurați de această etapă unică în viața voastră de cuplu. Distrați-vă și nu uitați să vă oferiți timpul vostru împreună, uitând astfel care este adevăratul scop al evenimentului vostru, și anume, viața de după acesta… împreună!

CITEȘTE ȘI:

5 sfaturi pentru a alege cele mai bune invitații de nuntă